aA
Jeigu šį sekmadienį vyktų rinkimai į Seimą, daugiausia balsų surinktų Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai (14,7 proc.), nušalintojo prezidento Rolando Pakso vadovaujama partija „Tvarka ir teisingumas“ (13,8 proc.) bei Darbo partija (11,5 proc.). Apklausos duomenys rodo, kad politiniai judėjimai išlaikė prieš mėnesį užimtas pozicijas, tiesa, pagerinti reitingus pavyko tik Viktoro Uspaskicho vadovaujamiems „darbiečiams“.
Balsavimas
Balsavimas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Kaip liepos 19 d. paskelbė dienraštis „Lietuvos rytas“, rinkimuose į Seimą Socialdemokratų partija surinktų 10,1 proc. rinkėjų balsų.

5 proc. balsų barjerą peržengtų ir valstiečiai liaudininkai (6,4 proc.), kurie pralenkė į šeštąją vietą nusileidusius socialliberalus (4,1 proc.).

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ liepos 10-13 dienomis atliktos reprezentatyvios apklausos duomenys rodo, kad žmonės ir toliau palankiausiai vertina prezidentą Valdą Adamkų, socialinės apsaugos ir darbo ministrę Viliją Blinkevičiūtę, Seimo pirmininką Česlovą Juršėną, kardinolą Audrį Juozą Bačkį bei žemės ūkio ministrę Kazimirą Danutę Prunskienę.

Tiesa, į klausimą, kurie Lietuvos visuomenės veikėjai geriausiai atstovauja jūsų interesams, apklausos dalyviai nurodė V. Adamkų, europarlamentarę Dalią Grybauskaitę, V. Blinkevičiūtę, Č. Juršėną ir R. Paksą.

Premjeras Gediminas Kirkilas reitingų lentelėje atsidūrė šalia savo pirmtako pensininko Algirdo Brazausko, galimo prezidento įpėdinio Gitano Nausėdos, naujai įsteigtų partijų vedlių Algirdo Paleckio ir Arūno Valinsko, rašo "Lietuvos rytas".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.