aA
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), nustačiusi, kad buvęs Vyriausybės atstovas Šiaulių apskrityje Vaclovas Volkovas supainiojo viešuosius ir privačius interesus, nesutinka su teismo argumentais panaikinti šį sprendimą.
Teismas
Teismas
© Corbis/Scanpix
Vilniaus apygardos administracinis teismas, nenagrinėdamas ir nevertindamas konstatuotų tarnybinės etikos pažeidimo aplinkybių, šį VTEK sprendimą panaikino motyvuodamas tuo, jog priimant sprendimą, V. Volkovas jau nedirbo valstybės tarnyboje, todėl, teismo nuomone, VTEK neturėjo teisinės galimybės nagrinėti jo veiksmų.

Su tokiu teismo argumentu VTEK sutikti negali, nes toks įstatymo interpretavimas sumenkintų įstatymo prevencinę reikšmę ir eliminuotų dalį priemonių, įstatymų leidėjo įstatyme nustatytų tikslų įgyvendinimui.

VTEK laikosi nuomonės, kad asmens specialaus statuso praradimas nėra kliūtis svarstyti ir vertinti pažeidėjo elgesį. VTEK per visą savo veiklos laikotarpį formavo būtent šitokią įstatymo taikymo praktiką. Priešingu atveju įstatymą pažeidęs ir tarnybos santykius nutraukęs asmuo, formaliai būdamas nepriekaištingos reputacijos, vėl galėtų grįžti į tarnybą.

VTEK šį teismo sprendimą skųs apeliacine tvarka.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.