aA
Keturiasdešimtoji tarptautinė chemijos olimpiada, liepos 12-21 dienomis vykusi Budapešte, Vengrijoje, Lietuvos mokiniams buvo ypač sėkminga. Iškovotas aukso medalis - jį pelnė abiturientė Roberta Pocevičiūtė (VšĮ Kauno technologijos universiteto gimnazija, mokytoja Birutė Maciulevičienė). Ši mokinė pernai iš Maskvoje vykusios chemijos olimpiados grįžo su pagyrimo raštu.
chemija, mokslas, laboratorija, tyrimas
© Corbis
Bronzos medaliais šiemet apdovanoti abiturientai Sandra Stanionytė (Vilniaus licėjus, rengė mokytojų grupė), Mindaugas Jakutis (VšĮ Kauno technologijos universiteto gimnazija, mokytoja Birutė Maciulevičienė) ir vienuoliktokas Ignas Anikevičius (Vilniaus licėjus, rengė mokytojų grupė).

Jau ne pirmus metus Lietuvos mokinių komandą sėkmingai parengia ir jai vadovauja dr. Rimantas Raudonis (Vilniaus universitetas). R. Raudonis kasmet suburia Vilniaus universiteto Chemijos fakulteto dėstytojus komandai parengti. Šiais metais komandai vadovavo ir buvęs tarptautinių mokinių olimpiadų nugalėtojas Raimondas Galvelis, taip pat iš Vilniaus universiteto.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.