aA
Klaipėdos Smiltynės ir Melnragės moterų paplūdimiuose, Poilsio parke, Paryžiaus Komunos gatvėje klaidžioja aukų ieškantys iškrypėliai. Moterys ir vaikai kenčia seksualinį smurtą, tačiau į policiją nesikreipia. Nenorėjusi savo pavardės viešinti aštuoniolikmetė Lina pasakojo, kad su ekshibicionistais praėjusią savaitę jai teko susidurti dukart.
Nuogas vyras, vyro kūnas, stiprus
© Corbis/Scanpix
Iškrypėlį apmėtė pagaliais

Antradienį 14 valandą ji ir dar dvi draugės deginosi Melnragės moterų paplūdimyje. Apsinuoginusios merginos pastebėjo, kad netoliese krūmuose jas stebi ir masturbuojasi maždaug 35 metų vyriškis.

Lina apsivilko marškinėlius, jos draugės atsigulė ant pilvo. Iškrypėlis tęsė pramogą dar kelias minutes. Merginos vyriškį apmėtė po ranka pasitaikiusiais akmenukais ir pagaliais. Bet vyras tik dar įnirtingiau masturbavosi ir pamažu slinko merginų link.

Dar pusvalandį iškrypėlio draugiją kentusios draugės apsirengė ir pasuko į artimiausią autobusų stotelę.

Pasivaikščioti – be rūbų

Ketvirtadienį apie 20 valandą Lina su dviem draugėmis šnekučiavosi Poilsio parke. Kai merginos pakilo nuo suolelio, Lina pastebėjo, kad iš parko gilumos ateina nuogas vyriškis. Vyras buvo vien tik sportiniais bateliais ir kepure nuo saulės. Mergina išsigando ir ėmė bėgti geležinkelio link. Draugės nuogalių pastebėjo truputi vėliau ir paspartino žingsnį. Lina teigė, kad matė, kaip nuogas vyras nuėjo link Klaipėdos universiteto.

Lina pasakojo, kad abu kartus policijos nekvietė, nes iki pareigūnų pasirodymo iškrypėlių pėdos būtų spėjusios ataušti. „Tik vyrai gali šitaip elgtis, jokia moteris niekada nebandytų pasitenkinti gąsdindama kitus“, – piktinosi ji.

Aukos skundžiasi retai

Klaipėdos policijos atstovas spaudai Albinas Strumyla sakė, kad ekshibicionizmas kvalifikuojamas kaip viešosios tvarkos pažeidimas, todėl sunku pasakyti, kiek skundų dėl tokio elgesio gauna policija, o ir patys skundai būna itin reti.

Seksologas Pragiedrulys Velička aiškino, kad ekshibicionizmas yra seksualinis sutrikimas, dėl kurio kenčiantys asmenys patiria pasitenkinimą tuomet, kai jiems savo genitalijomis pavyksta išgąsdinti moterį ar vaiką.

Pasitenkinti gąsdinant kitus siekia tik vyrai, tačiau moterims būdinga kita šio sutrikimo forma.

Pasak seksologo, būna atvejų, kai moterys tyčia nusirenginėja atsistojusios prie lango ir tikisi būti stebimos, tai suteikia joms malonumą.

Moteriškas ekshibicionizmas būdingas striptizo šokėjoms. Dalis šokėjų atlieka savo darbą ne tik dėl pinigų, bet ir todėl, kad joms labai patinka, kai jas stebi ir dėl jų susijaudina vyrai.

P.Velička teigė, jog ekshibicionistai beveik niekad nesiekia nieko daugiau nei išgąsdinti savo auką. Todėl su jais susidūrus reikia stengtis nesutrikti, neprarasti savitvardos, neišsigąsti.