aA
Trečiadienį Prancūzijos prezidentas Jacques Chiracas pažadėjo išspręsti klausimą dėl Latvijos ambasados pastato, esančio Paryžiuje, sugrąžinimo.
J.Chiracas pabrėžė, jog derybas dėl šios problemos reikia tęsti "techniniu lygiu", o Latvijos prezidentė V.Vyke-Freiberga pridūrė, kad jos šaliai pastato grąžinimo klausimas yra principinis.

Prancūzija jau ne kartą žadėjo pateikti siūlymų, kaip sugrąžinti Latvijai jos turtą ir surengti darbo grupių susitikimus, bet tokio pasitarimo iki šiol nebuvo.

Trijų Baltijos šalių ambasadų pastatai perduoti SSRS diplomatams. Vienas jų, esantis Proniu gatvėje, iki karo priklausė Latvijai. Dabar tuo namu naudojasi Rusijos diplomatinės ir konsulinės tarnybos.

Juridiškai ambasadų pastatai tebėra Latvijos, Lietuvos ir Estijos nuosavybė, bet jų niekaip nepavyksta susigrąžinti, nes ten šeimininkauja asmenys, turintys diplomatinį imunitetą.

Latvija ne sykį pabrėžė, kad ambasados pastato sugrąžinimas yra Latvijos ir Prancūzijos, o ne Latvijos ir Rusijos klausimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.