aA
JAV Oklahomos valstijoje ankstų ketvirtadienį rytą įvykdyta mirties bausmė nusikaltėliui, kuris buvo nuteistas už bakalėjininko nužudymą. Tai pranešė Oklahomos valstijos pataisos departamento atstovas spaudai.
Makalesterio kalėjime 51 metų Charlesui Adrianui Fosteriui (Čarlzui Adrianui Fosteriui) buvo suleista mirtina dozė ir po keturių minučių buvo konstatuota jo mirtis, sakė atstovas.

C. Fosteris buvo nuteistas už tai, kad 1983 metų balandžio mėnesį sumušė ir nudūrė 74 metų bakalėjos parduotuvės savininką Claude Wiley (Klodą Vailį).

Šiais metais tai jau šešta mirties bausmė, įvykdyta Oklahomoje. 1977 metais ši valstija iš naujo įteisino mirties bausmę, o 1990 metais atnaujino jos vykdymą.

Trečiadienį Teksaso valstijoje taip pat buvo įvykdyta mirties bausmė nusikaltėliui, kuris per 1984 metais įvykdytą apiplėšimą nušovė pašarų parduotuvės savininką. Antradienį Teksase buvo įvykdyta kita mirties bausmė, o ketvirtadienį paskirta dar viena.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.