aA
Apleistame negyvenamame vienkiemyje Tauragės rajone trečiadienio naktį sulaikytas vagišius, kuris prieš porą savaičių per teisėjos neapsižiūrėjimą buvo paleistas į laisvę.
Apie tai ketvirtadienį pranešė Policijos departamento atstovas spaudai.

25 metų Gaurės miestelio gyventojas Gintautas Valantiejus išėjo iš areštinės gegužės 4 dieną, kai prieš tai Tauragės rajono apylinkės teismo teisėja G. Gudžiūnienė paskelbė jam nuosprendį vagystės byloje, pritaikė jam Amnestijos įstatymą ir atleido nuo 2 metų laisvės atėmimo bausmės.

Tuo metu teisėja nepastebėjo, kad baigtoje nagrinėti byloje G. Valantiejui buvo paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, o suėmimas jam buvo skirtas kitoje byloje, kuri jam taip pat buvo iškelta už vagystę.

Teisėja nusprendė panaikinti kardomąjį suėmimą ir nuteistąjį paleisti teismo salėje, nors jos išnagrinėtoje byloje kardomasis suėmimas jam nebuvo paskirtas.

Gegužės 16 dieną antrąją G. Valantiejaus bylą nagrinėjantis Tauragės rajono apylinkės teismo pirmininkas A. Bazilius paskyrė tvarkomąjį posėdį, į kurį G. Valantiejus neatvyko.

Kadangi jis nuo teismo pasislėpė, teisėjas priėmė nutartį skirti jam kardomąją priemonę suėmimą ir jo paiešką pavedė policijos komisariatui.

Gegužės 4 dieną nuosprendį G. Valantiejui teismas skelbė 8 val. 30 min. Teisėjos sprendimu, G. Valantiejus buvo paleistas teismo salėje. Po to jis kartu su jį į posėdį konvojavusiais pareigūnais grįžo į areštinę, pasiėmė daiktus ir apie 9 val. 10 val. išėjo iš areštinės.

16 val. 30 min. areštinės jaunesnysis inspektorius Arenijus Jucius pastebėjo, kad G. Valantiejus yra suimtas kitoje byloje, ir nebuvo galima jo paleisti.

Dėl šio įvykio Tauragės rajono policijos areštinėje buvo atliekamas tarnybinis patikrinimas.

Pasak Policijos departamento atstovo spaudai, atlikus tarnybinį patikrinimą dėl G. Valantiejaus paleidimo, Tauragės rajono policijos areštinės pareigūnų veiksmuose pažeidimų nerasta.

M. Valantiejus už vagystes jau teistas anksčiau.

Pirmą kartą ji buvo teisiamas 1992 metais už tai, kad apvogė 30 parduotuvių. Dėl šio nusikaltimo jis buvo ieškomas 3 metus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.