aA
Išsekus paskutiniam kantrybės lašui, kokios būklės yra Lietuvos mažesnių miestelių ir kaimų kultūros namai, pop scenos atlikėja Vitalija Katunskytė nusprendė, kad laikas mažiau kalbėti, o imtis darbų. Neseniai papildžiusi Darbo partijos gretas, atlikėja neatmeta galimybės tapti Seimo nare, kad jos žinomumas galėtų turėtų įtakos, gerinant kultūros padėtį Lietuvoje.
Vitalija Katunskytė
Vitalija Katunskytė
© TV3
Vitalija neslepia, kad jau senai žavisi Darbo partijos įkūrėjo Viktoro Uspaskicho darbais, o ypač – kaip buvo sutvarkytas Kėdainių miestas. „Nesu labai pasinėrusi į politiką, esu menininkė, dainininkė, bet vis tiek iš bendro išsilavinimo pasidomiu, kas darosi Lietuvoje“, - kuklinosi dainininkė.

„Labai patinka ponas Viktoras. Domėjausi Darbo partijos veikla, paklausydavau kalbų ir nusprendžiau papildyti jos gretas“, - kalbėjo atlikėja. Tiesa, prie partijos narių prisijungė ir V. Katunskytės šeima – dukra su žentu.

Nerimą kelia kultūros lygis

Eiti į politiką atlikėją privertė pastarieji įvykiai, kai jai vienuose kultūros namuose vietoj tualeto buvo pasiūlyta savo reikalus atlikti į kibirą, o kituose - jos batelių kulniukas įstrigo į supuvusias grindis ir atlikėja vos neišsisuko kojos.

„Labai norėčiau, kad kultūros lygis, ypač kaimuose, rajonuose, pakiltų. Įsivaizduokite, vienoje vietoje paklausiau, kur tualetas ir man pasiūlė kibiriuką. Nu absurdas! Kitur nuvažiavome – langai sutrūniję, musėmis susmirdę. Scenoje įkišau koją į supuvusias grindis, vos neišsinarinau. Širdį skauda, ta vargšė direktorėlė su skudurėliu aptvarko, o ką ten gali, lėšų neskiriama, kai alga 400 Lt“, - piktinosi pašnekovė.

„Skaudu, kai atvažiuoji, o direktorystės laksto, sumuštinukai padaryti, viskas gražu, ateina žmogiukai, paskutines gėlytes atneša, sėdi sušalę kultūros namuose, kėdės sulūžusios“, - pridūrė ji.

Anot jos, tokie kultūros namai merdi, nes į juos niekas nenori važiuoti koncertuoti: „Mane tai ir paskatino eiti į politiką. Pagalvojau, kad reikia kažką daryti, kalbėti. Užvirė kraujas, galvoju, absurdas! Absurdas!”.

Niekada nesakyk niekada

„Niekada nesakyk niekada, - juokėsi pašnekovė, paklausta, ar norėtų tapti Seimo nare. – Reikia pagyventi, įrodyti savo darbais, kad stengiesi ir nori kažką padaryti. Gink Dieve, neturėjau mintyse, kad atėjau į Darbo partiją ir noriu dirbti Seime, Gink Dieve!”.

Atlikėja viliasi, kad jos žinomumas gali padėti nuveikti ne vieną gerą darbą: „Galbūt mano, kaip menininkės, žodis bus išgirstas. Mano vienos žodis į dangų gal ir neis, bet noriu stengtis visomis keturiomis padėti kaimo kultūros namams“, - kalbėjo ji.

Scena – pirmiausia

Paklausta, kaip tektų derinti atlikėjos darbą su viena ar kita Darbo partijos pasiūlyta pareiga, V. Katunskytė atsakė, kad scena – jos gyvenimas.

„Palengva ruošiu savo dukrą Monikutę į savo vietą, man metų jau irgi penkiasdešimt, kol mane išrinks, dar praeis kokie 5-7 metai ir scenoje būsiu jau tik kaip svečias. Tuomet kariausim su Seimo vyrais, kad išgirstų mano norus, kad pradėtume kelti kaimų kultūros namų lygį, atvažiavus būtų bent minimalios sąlygos“, - tokią viziją turi V. Katunskytė.

„Jeigu jau ateityje bus pasiūlyta – kodėl gi ne, - pakartojo ji. – Šiuo metu nesiveržiu, bet niekada nesakyk niekada, metai eina, o kol kas norėčiau dar padainuoti“, - pridūrė ji.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.