aA
Birželio 1-ąją Hanoveryje atsidarysiančioje pasaulinėje parodoje Japonijos paviljonas bus sukonstruotas iš popieriaus, kuris po parodos bus perdirbtas.
“Japonijos paviljonas yra pirmasis bandymas pasaulinių ekspozicijų istorijoje pritaikyti popierių kaip konstrukcinę medžiagą,” teigė ryšių su visuomene vadovas Alanas Bresgi.

Paviljonas, tiksliau milžiniški rūmai, bus palaikomi 440-ies popierinių “vamzdžių”, kurių kiekvieno diametras bus 12 centimetrų, o ilgis – 20 metrų.

Pati konstrukcija bus panaši į milžinišką origami, kurio idėja – “Sustabdyk globalinį atšilimą. Sumažink CO2”.

Paviljono viduje bus išdėstytos į palapines panašios struktūros, kuriose bus demonstruojama įvairių atliekų perdirbimo technologija ir “kaip žmogus gali veikti harmonijoje su gamta”, pasakojo Bresgi.

Beje, paklaustas ar tai, ką jis pavadino ‘didžiausiu popieriniu pastatu pasaulyje’ yra apsaugota nuo ugnies, Bresgi prisipažino visos konstrukcijai panaudotos dalys buvo kuriamos specialiai šiam projektui, todėl “iš anksto padengtos specialia ugniai ir vandeniui atsparia membrana”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.