aA
Dabar Europos Sąjungos plėtros sustabdyti jau neįmanoma, nes valstybėms, kurios ketina prisijungti prie jos, pateikti visiškai konkretūs reikalavimai, pareiškė trečiadienį Taline per susitikimą su Estijos prezidentu Lennartu Meri (Lenartu Meriu) Švedijos ministras pirmininkas Goranas Perssonas (Joranas Personas).
Švedija, pasak G. Perssono, tiki, kas ES laikysis iki šiol galiojusio principo, pagal kurį naujos narės bus priimamos į ES, atsižvelgiant į kiekvienos kandidatės pasirengimą, pranešė BNS Estijos prezidento sekretorius spaudai.

Prezidentas L. Meri patvirtino Švedijos ministrui pirmininkui, kad Estija rimtai rengiasi įstoti į ES ir NATO, ir padėkojo už tą didelę paramą, kurią teikė Švedija, padėdama kurti Estijos gynybos pajėgas bei mokyti karininkus.

Švedijos ministras pirmininkas ir Estijos prezidentas trečiadienį taip pat apsvarstė santykius su Rusija ir JAV.

Atvykęs vienos dienos vizito į Estiją G. Perssonas ir jį lydinti delegacija trečiadienį taip pat susitiko su Estijos vyriausybės vadovu Martu Laaru (Martu Laru).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.