aA
Rusijos vyriausiasis sanitarijos gydytojas Genadijus Oniščenka įspėja, kad pavasarį Čečėnijoje gali kilti maro epidemija.
Jis priminė, kad Sunžos ir Tereko tarpupis yra "gamtinis maro židinys". Specialistai apžiūrėjo Grozno griuvėsius ir rūsius. Kol kas graužikų skaičius juose neviršija normos, bet netrukus jie pradės greitai daugintis", pažymėjo šalies vyriausiasis sanitarijos gydytojas interviu laikraščiui "Izvestija", išspausdintame trečiadienį.

Jis pranešė, kad artimiausiomis dienomis į Čečėniją išvyks kovos su maru būrys. Paruoštos 6 tonos užnuodyto prievilo graužikams.

Rusijos medikų žiniomis, Grozne dabar yra ne mažiau kaip 15 tūkst. taikių gyventojų. "Privatūs miesto namai per mūšius nukentėjo mažai - į juos gali sugrįžti apie 100 tūkst. gyventojų. Greičiausiai tai įvyks kai atšils ir bus atkurtos minimalios sąlygos ir pirmiausia - vandentiekis", mano G. Oniščenka.

Pasak vyriausiojo gydytojo, mieste veikia viena "Katastrofų medicinos" ligoninė ir keturi medicinos punktai. Per pastarąsias dvi savaites ten kreipėsi 1195 žmonės.

"Grozne sveikų žmonių nėra ir ypač išsekę vaikai, kurie taip pat kenčia nuo niežų ir utėlių", pabrėžė gydytojas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.