aA
1998-ųjų metų liepą prezidento vyriausiajam patarėjui R. Mieželiui Jungtinėse valstijose buvo atlikta prostatos operacija. Po jos patarėjas du mėnesius praleido savo namuose Floridoje.

R. Mieželio sveikata buvo pašlijusi ir po to, kai 1997 metų pabaigoje jį netoli namų Vilniuje sumušė nežinomi chuliganai.

Tuomet R. Mieželis ligoninėje praleido kelias savaites, o išleistas iš jos ilgai jautėsi silpnai.

Šis incidentas įvyko prieš pat prezidento rinkimus, kai R. Mieželis vadovavo Valdo Adamkaus rinkimų štabui.

Prezidentūroje niekas nesiryžo pasakyti, kada R. Mieželis baigs gydytis grįš į Lietuvą. Pasak prezidento atstovės spaudai, tai priklausys nuo jį gydančių medikų.

Pradėjęs dirbti Prezidentūroje, R. Mieželis atsisakė atlyginimo, todėl ir išvykstant gydytis jam nereikėjo imti atostogų.

Pasitraukus R. Mieželiui iš Vyriausiosios tarnybinės etikos nario pareigų, prezidentas į komisiją turis paskirti kitą atstovą.

Į pernai rugsėjį sudarytą etikos komisiją penkis nepriekaištingos reputacijos asmenis pasiūlė prezidentas, Seimo pirmininkas, premjeras, Aukščiausiojo Teismo pirmininkas ir teisininkų draugija.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija Lietuvoje suformuota, vykdant Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.