aA
Britė moteris tvirtina išsigydžiusi chronišką nuovargį smegenų operacija, kurią ji sau pasidarė pati.
29 metų Heather Perry (Heter Peri) senoviniu trepanacijos būdu pašalino dalį galvos odos ir pragręžė skylę kaukolėje. Taip ji siekė išgyti nuo mialginio encefalomielito, dėl kurio ligoniai nuolat jaučiasi išsekę.

H. Perry bandymas išsivaduoti nuo galvos ir nugaros smegenų uždegimo pragręžiant savo kaukolėje 2 cm skersmens skylę vos nesibaigė blogai. Ji įgręžė per giliai ir pažeidė smegenų dangalą. Skylė gręžta tam, kad kraujas galėtų laisviau cirkuliuoti smegenyse.

Britų gydytojai atsisakė ligonei atlikti šią senovišką procedūrą, todėl ji nuvyko į Jungtines Valstijas kur pasitarė su medikais ir atliko trepanaciją pati. H. Perry teigia, kad 20 min. trukusi operacija palengvino jos gyvenimą.

"Buvau linkusi į depresiją ir jaučiau, kad man reikia kažko radikalaus", sakė H. Perry, operaciją sau atlikusi su vietine nejautra, prieš veidrodį ir filmavimo grupę.

"Iškart pajutau poveikį. Negaliu pasakyti, kad jis itin ryškus, bet jis yra. Apskritai jaučiuosi geriau ir akivaizdžiai blaiviau mąstau. Jaučiuosi puikiai", sakė ji žurnalistams savo namuose vakarų Anglijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.