aA
Pamirškite tą simpatišką herojų, kurį "Titanike" (Titanic) suvaidino Leonardas Dikaprijas (Leonardo DiCaprio), nes tikrasis Džekas Dosonas (Jack Dawson) buvo nulėpausis kūrikas, dirbęs laivo mašinų skyriuje.
Taip teigiama naujoje knygoje "Airis "Titanice" (The Irish Aboard Titanic), kurią parašė žurnalistas Šonanas Malounis (Senan Malony).

Kūriko Dž. Dosono niekas nebūtų leidęs į viršutinį denį, o įsimylėti tokią keleivę, kokią filme suvaidino Keit Vinslet (Kate Winslet), jis būtų galėjęs nebent svajonėse.

Tikrasis Dž. Dosonas gimė 1888 metais Dubline. Užaugęs jis vedė "White Star Line" kūriko seserį, buvo pasamdytas dirbti "Titanice" ir žuvo laivui nuskendus.

Halifakse Jungtinėse Valstijose esančio Atlanto muziejaus darbuotojas Ričardas Makmaiklas (Richard McMichael) taip pat teigė, kad Dž. Dosonui nebuvo lemta vaikščioti viršutiniuose deniuose ir jis negalėjo sutikti čia tokios gražios ir turtingos panelės, kaip Roza (Rose).

"Jis visą laiką buvo 20 m žemiau ir liejo prakaitą prie anglių krūvų", pridūrė R. Makmaiklas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.