aA
Lietuvoje viešintis Švedijos premjeras Goran Persson (Joranas Peršonas) susitikime su Lietuvos Vyriausybės vadovu patvirtino, kad Švedija Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymui skirs 50 mln. Švedijos kronų (apie 21,5 mln. litų).
Po susitikimo su A. Kubiliumi antradienį Švedijos premjeras patvirtino, kad birželį Lietuvoje vyksiančioje Donorų konferencijoje dalyvaus Švedijos aplinkos apsaugos ministras.

"Mūsų šalis įsipareigoja IAE uždarymui skirti ne mažiau 50 mln. Švedijos kronų", spaudos konferencijoje sakė Švedijos Vyriausybės vadovas.

Švedija IAE saugumo gerinimui jau yra paskyrusi 400 mln. kronų.

G. Persson taip pat sakė, jog uždarant IAE Lietuva galės konsultuotis su Švedijos specialistais, kurie turi patirties šioje srityje.

Pasak Švedijos premjero, susitikime su A. Kubiliumi taip pat buvo kalbėta apie numatomą Švedijos pirmininkavimą Europos Sąjungai (ES).

A. Kubilius pridūrė, jog Lietuva deda dideles viltis į būsimą Švedijos pirmininkavimą Europos Sąjungai (ES), kuris prasidės nuo 2001 metų.

"Tikimasi, kad tuo metu Lietuvos reikalai labai ženkliai pažengs į priekį ir mes galėsime labai aiškiai matyti derybų dėl narystės ES pabaigos perspektyvą", sakė Lietuvos premjeras.

G. Persson pabrėžė, jog susitikime taip pat buvo aptartos Baltijos regiono perspektyvos.

Švedijos premjeras prognozavo, kad Baltijos regiono šalių laukia gera ateitis, nes visų trijų Pabaltijo respublikų rodikliai gerėja, ekonomika auga.

"Galvojant ir apie brandžios ekonomikos šalis, Skandinaviją, apsijungę mes tikrai galėtume tapti pajėgiu aljansu bei greičiausiai besivystančiu ir dinamišku ES regionu", sakė Švedijos Vyriausybės vadovas.

Švedijos premjeras Lietuvoje antradienį vieši su vienos dienos vizitu. Ryte jis susitiko su Seimo pirmininku Vytautu Landsbergiu.

Po susitikimo su A. Kubiliumi numatyti abiejų premjerų pietūs, po kurių Švedijos Vyriausybės vadovas išvyks į Stokholmą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.