aA
Panevėžio rajono policijos komisariato Eismo priežiūros skyriuje – kratos. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai krėtė ne tik pareigūnų kabinetus, bet ir namus, kur ieškojo vertingų dokumentų, penktadienį informavo STT.
Policija
Policija
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)
Viešosios tvarkos skyriaus Eismo priežiūros grupės vyresniajam tyrėjui Ramūnui Pupeliui STT pareiškė įtarimus, teismas jį leido nušalinti nuo tarnybos trims mėnesiams. Kol kas daugiau įtariamųjų šioje byloje nėra.

STT teigia atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamų valstybės tarnybai veikų – įtariama, kad R. Pupelis galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi.

STT duomenimis, Eismo priežiūros grupės vyresnysis tyrėjas galėjo neteisėtai sutrumpinti teisės vairuoti transporto priemones atėmimo terminus prie vairo neblaiviems užtiktiems vairuotojams.

Be to, yra duomenų, kad pareigūnas galėjo aplaidžiai atlikti tarnybines pareigas – esą jis laiku neišnagrinėdavo administracinių teisės pažeidimų bylų, dėl to pažeidimus padarę vairuotojai išvengdavo administracinės atsakomybės.

Įtariama, kad siekdamas nuslėpti netinkamą tarnybinių pareigų atlikimą, pareigūnas galėjo klastoti dokumentus.

Panevėžio rajono policijos komisariato viršininkas Sergejus Smirnovas teigė, kad tarnybinis tyrimas dėl vyresniojo tyrėjo R. Pupelio darbo buvo atliktas dar praėjusią vasarą. Tyrimo medžiagą policijos vadovas teigia perdavęs STT.

„Mes konstatavome, kad jis galėjo padaryti įvairių pažeidimų, bandėme su juo kalbėtis, tačiau jis savo klaidų neištaisė, todėl buvome priversti pagalbos prašyti STT“, - DELFI sakė S. Smirnovas.

Jo teigimu, nuo 1996-ųjų Panevėžio rajono policijos komisariate dirbantis R. Pupelis 2006-ųjų gruodį pakilo karjeros laiptais - buvo paskiras Eismo priežiūros grupės vyresniuoju tyrėju.

Kad pareigūnas nesugebėjo susitvarkyti su savo pareigomis, paaiškėjo jau praėjus pusmečiui po jo darbo rezultatų patikrinimo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.