aA
Ketvirtadienio vakarą iš Ispanijai priklausančios Gran Kanarijos salos sostinės Las Palmaso skridęs lėktuvas su iš atostogų grįžtančiais 123 lietuvių poilsiautojais po planuoto nutūpimo Ispanijos Malagos oro uoste nebepakilo. Kaip DELFI pasakojo vienos keliautojos artimieji, lėktuvo galas užsidegė atvira liepsna, salone kilo panika.
Lėktuvas
Lėktuvas
© K.Šatūno nuotr.
„Ji sėdėjo lėktuvo gale ir matė ugnį, lėktuvas skrido degantis. Žmonės buvo panikoje“, – DELFI pasakojo vienos poilsiautojos giminaitis.

Jo duomenimis, šiuo metu keleiviai yra apgyvendinti viešbutyje Malagoje ir laukia kelionės namo.

Tuo tarpu Civilinės aviacijos administracijos direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas DELFI pripažino, kad liepsną keleiviai galėjo matyti, tačiau tai buvo ne gaisras. Greičiausiai liepsna atsirado dėl to, kad sutrikus variklio darbo ciklui dalis degančio kuro buvo išmesta į lauką ir baigė degti išorėje.

Jo duomenimis, skrendant iš Las Palmaso paimti kitų poilsiautojų Malagoje, „Boeing 737-300“ kilo techninių problemų kairiajame variklyje.

„Labai didelė tikimybė, kad į variklį galėjo patekti paukštis“, – apie gedimo priežastis sakė A. Šumskas.

„flyLAL-Lithuanian Airlines“ generalinis direktorius Tadas Pukšta DELFI sakė, kad dėl techninių nesklandumų lėktuvas negalėjo tęsti skrydžio iš Malagos iki Vilniaus, todėl visi keleiviai Malagoje buvo išlaipinti iš lėktuvo ir apgyvendinti viešbutyje.

Penktadienio rytą bendrovė „flyLAL-Lithuanian Airlines“ išsiuntė kitą lėktuvą ir technikų komandą į Malagą. Keleiviai turėtų į Lietuvą grįžti penktadienį apie 18 val.

Lėktuvas ketvirtadienį keleivius skraidino maršrutu Tenerifė – Las Palmas – Malaga - Vilnius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.