aA
Seimo pirmininko pavaduotojas Alfredas Pekeliūnas kreipėsi į policijos generalinį komisarą Vizgirdą Telyčėną, prašydamas apsvarstyti galimybes kaimiškose Lietuvos savivaldybių seniūnijose atkurti policijos padalinius.
Švyturėliai
Švyturėliai
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
„Susitikimuose su gyventojais nuolat išgirstu jų prašymus, pageidavimus, kad policininkai seniūnijose dirbtų nuolat, o ne tik atvyktų po padarytų nusikaltimų arba atlikdami reidus užsuktų tik kelioms valandoms", - teigė A. Pekeliūnas.

Jo pastebėjimais, šiuo metu tik nedaugelyje didesnių seniūnijų yra policijos nuovados. Seimo Pirmininko pavaduotojo A. Pekeliūno nuomone, tai būtų daug efektyvesnis būdas užkertant kelią galimoms nusikalstamoms veikoms kaimo vietovėse bei tiriant padarytus nusikaltimus.

„Nuolatinis policininkų darbas seniūnijos teritorijoje garantuotų ir didesnį saugumo jausmą visiems gyventojams, ir, tikėtina, keltų tam tikrą baimę potencialiems nusikaltėliams", - sako A. Pekeliūnas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.