aA
Vilniaus universiteto Teisės fakultete prasidėjo Teisininkų dienos 2008 (TEDI’08), kurių vienas iš pagrindinių akcentų buvo trečiadienį įvykusi konferencija „Pacientų teisių gynimo aktualijos“. Joje diskutavo šalies teisininkai ir medikai – atstovai profesijų, kurios tampriai susiję, nes čia klaidos neatleistinos, o padariniai – vieni skausmingiausių, teigiama VU Teisės fakulteto Studentų atstovybės pranešime.
Temidė, teismas, teisingumas
Temidė, teismas, teisingumas
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)
Pranešimus skaitę lektoriai – Valstybinės ligonių kasos direktoriaus pavaduotoja medicinai dr. Jelena Kutkauskienė, Žmogaus teisių asociacijos pirmininkas Vytautas Budnikas, Vilniaus universiteto Civilinės teisės ir proceso katedros vedėjas doc. dr. Vytautas Mizaras ir kiti šios srities ekspertai gilinosi į aktualias temas – nuo paciento teisės į informaciją, psichiatrijos padėties Lietuvoje iki pagrindinių teisinių dokumentų analizės.

Aptartos opios problemos: sveikatos priežiūros kokybės kontrolės nebuvimas, nesuformuoti išsamios informacijos teikimo pacientams kriterijai. Kaip daugelio problemų priežastis įvardinta bendradarbiavimo tarp teisininkų ir medikų stoka, kuriant teisinę bazę.

Ketvirtadienį TEDI’08 pratęs debatai „Kas svarbiau: žmogaus teisės ar viešasis interesas?“. Po pietų šventės dalyviai pramogaus jau tradiciniu tapusiame aukcione. Jie turės progą įsigyti fakulteto dėstytojų dovanotų vertingų, sentimentus keliančių daiktų.

Aukciono metu surinkti pinigai bus skirti Vilniaus specialiuosiuose vaikų auklėjimo ir globos namuose gyvenančioms mergaitėms. Teisininkų dienų linksmybes vainikuos baigiamasis vakaras su atlikėju Mantu ir „Suicide DJs“.

Teisininkų dienos – tai kasmet Vilniaus universiteto Teisės fakulteto Studentų atstovybės organizuojamas projektas. Pagrindinis iniciatyvos tikslas – eksperimentuoti, ieškant naujo požiūrio į teisę ir šios profesijos žmones.

TEDI’08, šiemet pažymėtas „InCognito“ vardu, dvelkia paslaptingumu ir skatina pažvelgti į teisininkus kitu kampu, pakeisti stereotipinį teisininko įvaizdį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.