aA
Lenkija tol vetuos Europos Sąjungos (ES) derybas dėl partnerystės si Rusija, kol Europos galingieji nesutiks pasiūlyti Gruzijai ir Ukrainai konkretaus veiksmų plano, kaip įstoti į NATO, trečiadienį pasakė Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis, praneša naujienų agentūra „Reuters“.
Lechas Kaczynskis
Lechas Kaczynskis
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Praėjusią savaitę vykusiame NATO viršūnių susitikime nelengvai pasiektas susitarimas, kad dvi buvusios sovietų sąjungos šalys ateityje taps aljanso narėmis, tačiau šiuo metu joms nebus pasiūlytas taip vadinamas Narystės veiksmų planas (angl. MAP).

L. Kaczynskis pasidžiaugė kompromisu, kita vertus, pabrėžė, kad kai kurios ES šalys iš esmės leido Rusijai, įspėjusiai Vakarus, jog nepritaria minėtų dviejų šalių priėmimui į aljansą, diktuoti NATO plėtros sąlygas.

„Tik menkai nutuokiantys apie politiką žmonės galėtų pamanyti, kad Rusijos prieštaravimas neturėjo įtakos sprendimui nepasiūlyti Ukrainai ir Gruzijai Narystės veiksmų plano“, – interviu „Reuters“ sakė L. Kaczynskis.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.