aA
Gudrus laikrodžio mechanizmas pašalina Žemės gravitacijos poveikį. Šveicarų laikrodžių gamintojas „Romain Jerome“ išleido rankinį laikrodį „Day&Night“, kuris rodo tik paros metą.
Laikrodis
Vitrinos su laikrodžiu fone Bazelyje matomas moters siluetas.
© Reuters/Scanpix
Nuostabu tai, jog šis egzempliorius net nerodo valandų – pagal jį galima tik pasakyti, ar dabar diena, ar naktis (lygiai kaip ir tiesiog pažvelgus pro langą).

Vieneto kaina 300 tūkst. dolerių, visi jie buvo išpirkti per 48 valandas nuo pasirodymo prekyboje.

„Kai paklausiate žmonių, kas yra didžiausias turtas, 80 proc. atsako, jog tai yra laikas. Kai pažvelgi į kitas apklausas, jos rodo, jog 67 proc. net nežiūri į laikrodį norėdami susižinoti, kiek dabar valandų“, – pasakoja Yvanas Arpa, kompanijos vadovas.

Pasak jo, turtingi klientai perka ne laikrodį, o trofėjų.

„Day&Night“ laikrodyje panaudotas sudėtingas turbilono (angl. tourbillon) mechanizmas, išrastas siekiant kompensuoti Žemės gravitacijos poveikį laikrodžio tikslumui. Tai ir vilioja laikrodžių aistruolius.

Ženevoje esanti kompanija taip pat turi užsakymų ateinantiems 2,5 metų laikrodžiui „Titanic DNA“, kuris yra pagamintas naudojant garsaus nuskendusio laivo „Titaniko“ plieną ir anglį. Jis gali kainuoti iki 500 tūkst. dolerių.

www.technologijos.lt