aA
Valstybės saugumo departamentas (VSD) trečiadienį pasiūlė į komisijos pirmininkus skirti M. Romerio universiteto Teisės fakulteto Administracinės teisės ir proceso katedros vedėją Algimantą Urmoną.
Povilas Malakauskas
Povilas Malakauskas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
VSD generalinis direktorius Povilas Malakauskas, pristatydamas pasirinktą Liustracijos komisijos pirmininko kandidatūrą, pabrėžė, jog pasirenkant atsižvelgta buvo į tai, kad komisiją pirmiausia reikia stiprinti teisininkais.

Dabar galiojantis Liustracijos įstatymas numato, kad komisija veikia visuomeniniais pagrindais. Buvusi Liustracijos komisijos pirmininkė Dalia Kuodytė ne kartą yra sakiusi, kad tokiomis sąlygomis komisijai ypač sunku dirbti, neturint nei finansavimo, nei galimybių samdyti teismuose deramai komisijai galinčių atstovauti teisininkų.

Naujos redakcijos įstatymu bandyta užtikrinti komisijos finansavimą iš biudžeto ir padidinti jos narių skaičių iki septynių. Tačiau prezidentas Valdas Adamkus įstatymą vetavo. Kaip elgtis su veto ir pataisomis, Seimas kol kas neapsisprendė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.