aA
Panevėžio apygardos prokuratūros I-ojo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė perdavė nagrinėti apygardos teismui didelį krašto visuomenės susidomėjimą sukėlusią baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu dėl jauno kupiškėno nužudymo ir kitų nusikaltimų jo atžvilgiu.
Areštinė, grotos, sulaikymas
Areštinė, grotos, sulaikymas.
© DELFI (J.Vanago nuotr.)
Keturi anksčiau teisti Kupiškio rajono gyventojai – 23 metų G.D., 30 metų A. Č., 17 metų D. S. ir 27 metų G. M. įtariami labai sunkių ir sunkių nusikalstamų veikų padarymu, tarp jų ir bejėgiškos būklės asmens nužudymu siekiant nuslėpti anksčiau padarytą nusikaltimą.

Pernai gegužės 20 d. vienos kupiškėnų šeimos aštuoniolikmetis globotinis, ketinęs vakare susitikti su draugais, namo negrįžo. Po dviejų savaičių paieškų jo kūnas buvo rastas Lėvėns upėje.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, tą vakarą prie Alizavos seniūnijos Pabūdžių kaime esančių žvyro karjerų jaunuolis buvo sumuštas apsvaigusių nuo alkoholio įtariamųjų, kurių vienas iš jo dar ir pasityčiojo. Nuo smurtautojų mėginęs pabėgti nukentėjęs vaikinas buvo pagautas kitoje upės pusėje ir dar kartą sumuštas iki sąmonės netekimo.

Bijodami, kad jų padaryti nusikalstami veiksmai gali išaiškėti, smurtautojai nutarė savo auką įmesti į upę.

Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė, organizavusi kolegų kupiškėnų pradėtą sudėtingą ikiteisminį tyrimą ir jam vadovavusi, surašė kaltinamąjį aktą ir pateikė kaltinimus dėl keturių nusikalstamų veikų.

Prokurorė Jelena Sabaliauskienė sako, kad šios sudėtingos bylos tyrimą apsunkino ta aplinkybė, kad aukos lavonas buvo rastas irimo stadijoje.

Kupiškio rajono prokurorai ir policijos pareigūnai padėjo daug pastangų, kad būtų surinkti ikiteisminio tyrimo įrodymai, kurie suteikė galimybę atskleisti krašto gyventojus sujaudinusį nusikaltimą ir pateikti kaltinimus jauno kupiškėno nužudymo byloje.

Prokurorė Jelena Sabaliauskienė teigia, kad anksčiau teistų jaunų vyriškių padarytose nusikalstamose veikose įžvelgė požymių nusikaltimų, numatytų Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo ir bejėgiškos būklės asmens nužudymo siekiant nuslėpti kitus nusikaltimus, tarp jų ir seksualinį prievartavimą.

Pasak prokurorės, kaltinamųjų baudžiamąją atsakomybę sunkinančios aplinkybės yra tos, kad nusikalstamos veikos padarytos bendrininkų grupėje ir apsvaigus nuo alkoholio, kuris turėjo įtakos veikų padarymui. Taip pat baudžiamąją atsakomybę sunkinanti aplinkybė yra pasityčiojimas iš nukentėjusiojo.

Pernai birželio pradžioje sulaikytiems įtariamiesiems buvo paskirta kardomoji priemonė suėmimas. Šiuo metu jie atlieka paskirtas laisvės atėmimo bausmės už kitus nusikaltimus.

Įstatymas už bejėgiškos būklės asmens nužudymą siekiant nuslėpti kitus nusikaltimus numato laisvės atėmimo bausmes iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.