aA
Valdantieji socialliberalai antrą kartą bandys šturmuoti Seimo pirmininko pavaduotojo postą, į jį siūlydami socialliberalę Nijolę Steiblienę. Tai antradienį nusprendė Naujosios sąjungos prezidiumas. Socialliberalai neslepia, jog tokiu būdu tikisi prisitraukti paramos savo siūlomai kandidatei ir iš Seimo opozicinių frakcijų.
Nijolė Steiblienė
Nijolė Steiblienė
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Pati N. Steiblienė DELFI antradienį teigė, jog balsavimas dėl jos kandidatūros parodys, "ar dar yra valdančioji koalicija".

"Partija mane pasiūlė, aš esu partijos, komandos narys ir jei bus išreikštas pasitikėjimas mano kandidatūrai – imsiuosi atsakomybės. Taip pat manau, kad šis balsavimas dėl mano kandidatūros aiškiai parodys, ar dar yra šiame Seime valdančioji koalicija", - sakė N. Steiblienė.

Praėjusią savaitę Seimas slaptu balsavimu nepritarė į laisvą Seimo vicepirmininko postą socialliberalų siūlytai Antano Valionio kandidatūrai.

Naujosios sąjungos vadovas, aplinkos ministras Artūras Paulauskas teigė, jog šis nepritarimas A. Valionio kandidatūrai buvo balsavimas prieš socialliberalų frakciją ir partiją.

Socialliberalų prezidiumo posėdyje A. Valioniui buvo siūloma antrą kartą pretenduoti į tas pačias pareigas, tačiau pastarasis atsisakė.

Neoficialiomis žiniomis, socialliberalai, jei sulauktų tokio siūlymo, gali pretenduoti ir į švietimo ir mokslo ministro postą, iš kurio pirmadienį pareiškė atsistatydinanti socialdemokratė Roma Žakaitienė.

Neoficialiai minimos galimos Valerijaus Simuliko ir Algirdo Monkevičiaus kandidatūros iš socialliberalų frakcijos Seime į šį postą.

Anksčiau žadėtą Europos reikalų komiteto (ERK) pirmininko postą socialliberalai linkę išmainyti į kurį nors kitą Seimo komiteto vadovo postą.

ERK vadovo postas, pagal Seimo statutą susietas su Seimo pirmininko pavaduotojo pareigomis, tapo sunkiau pasiekiamu po to, kai antradienį žlugo nepasitikėjimas ERK vadovo postą užimančiu Seimo vicepirmininku konservatorių lyderiu Andriumi Kubiliumi.

Socialliberalai taip pat neatsisako ir ketina raginti sparčiau spręsti ir jiems pažadėto Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko posto klausimą.

Iširus Pilietinės demokratijos frakcijai Seime, NSGK pirmininkas Algimantas Matulevičius liko valdančiajai daugumai nepriklausančioje mišrioje Seimo narių grupėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.