aA
Kontracepcija, prezervatyvai
Kontracepcija, prezervatyvai
© Corbis/Scanpix
Brazilijos vyriausybė vykdo vieną didžiausių pasaulyje nemokamų prezervatyvų dalinimo programų, siekiant užkirsti kelią AIDS.

Naujoji valstybinė gamykla, įkurta šalies šiaurės vakaruose, iš pradžių gamins 100 mln. prezervatyvų per metus, kurie vadinsis „Natex“.

Pareigūnai įsitikinę, kad tokiu būdu Amazonės regiono gyventojai ne tik užsidirbs pinigų, tačiau ir bus paskatinta naudoti produktą, kurį galima gauti nenaikinant didelių miškų plotų.

Lateksas bus gaunamas iš Chico Mendes rezervato, vietovės, kuri pavadinta įžymaus gamtosaugininko, kurį 1988 m. nušovė vietos fermeriai.

Gamykla duos naudos mažiausiai 500 šeimų ir suteiks darbą 150 žmonių iš Xapuri, turinčio apie 15 tūkst. gyventojų.

Sveikatos ministro teigimu, tai bus vieninteliai prezervatyvai pasaulyje, kurie bus pagaminti iš atogrąžų miške gauto latekso. Jų gamyba sumažins priklausomybę nuo užsienio gamintojų.

Brazilijos vyriausybė teigia esanti didžiausia prezervatyvų pirkėja pasaulyje, kasmet nuperkanti daugiau nei milijardą kontraceptinių priemonių, kurios išdalinamos nemokamai pagal valstybinę kovos su AIDS programą.

Ši politika, kuri ryškiausiai matoma tampa karnavalo metu, yra kritikuojama katalikų bažnyčios vyskupų, kurių teigimu tai tik skatina paleistuvavimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.