aA
„Sumokėkite už įėjimą“. Tokia frazė iš Vilniaus universiteto darbuotojų lūpų pribloškė aukšto rango politikus iš užsienio. O lietuviai kažkodėl į universiteto teritoriją gali patekti be mokesčio, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Sostinė“.
Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)
Užsieniečius nustebino reikalavimas sumokėti už įėjimą į senųjų Vilniaus universiteto (VU) rūmų, esančių prie Prezidentūros, kiemą.

Tokia tvarka nemaloniai nuteikė ir vienoje ambasadoje dirbančią bei svečius lydėjusią vilnietę Editą.

„Mūsų ambasadoje svečiavosi du aukšto rango diplomatai iš Vokietijos. Likus kelioms valandoms iki skrydžio, jie nutarė pasivaikščioti po Senamiestį. Neužsakėme jokios ekskursijos, tiesiog trise vaikščiojome ir grožėjomės. Jie paprašė manęs parodyti Vilniaus bažnyčias. Nutariau juos nuvesti į Šv.Jonų bažnyčią“, – pasakojo moteris.

Trijulė pro Vilniaus universiteto vartus patraukė bažnyčios link. „Staiga mus pasivijo vyresnio amžiaus moteris. Ji ėmė reikalauti, kad grįžtume ir sumokėtume už bilietus. Mums net į galvą neatėjo, kad už įėjimą pro vartus reikia mokėti po penkis litus“, – „Sostinei“ pasakojo Edita.

O Vilniaus universiteto Informacijos ir ryšių su visuomene skyriaus vedėja Nijolė Bulotaitė „Sostinei“ teigė, jog už įėjimą į universiteto ansamblį privalo mokėti ir lietuviai, ir užsieniečiai.

„Jau kelerius metus įėjimas į universitetą apmokestintas. Jei žmonės eina į kokį renginį, miesto šventę, jiems mokėti nereikia. Bet turistai už įėjimą turi mokėti. Vasarą turistų būna daug. Tokia tvarka apsaugo nuo chaoso. Lietuviams taip pat reikia pirkti bilietus. Jei ateina vaikų grupė, iš jų pinigų neimame. Bet suaugusiųjų grupėms bilietus tenka pirkti. Ar bilietus turi pirkti ir kelių asmenų vilniečių šeima? Sunku pasakyti. Čia susitarimo reikalas“, – teigė N.Bulotaitė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.