aA
Įspūdingas milžiniškų automobilių pasirodymas „Monster Truck Show“ vyks Vilniaus Vingio parke, birželio 18 dieną. Net aštuonias tonas sveriantys, trijų metrų aukščio automobiliai, lengvai įveikiantys bet kokią žmogaus sukurtą kliūtį, - naujiena Lietuvoje, kurią verta išvysti savo akimis.
„Monster Truck Show“
„Monster Truck Show“
Viena tokio automobilio padanga sveria daugiau nei 350 kilogramų. Pritaikyti traiškyti kitas transporto priemones, sunkiausi jų sveria net iki 8 tonų. Tiek pat sveria 160 pilnų bulvių maišų.

Viena pasirodymo dalis yra lenktynės kliūčių ruože, todėl „monstrai“ turi būti ne tik sunkūs, bet ir greiti. Daugelis jų gali pasiekti maksimalų 110 km/h greitį 100 metrų atkarpoje. Tai padaryti padeda 9 litrų talpos variklis, kainuojantis apie 100 tūkst. litų.

Be variklio tokio automobilio vertė siekia 300 tūkst. litų.

Kai kuriuose automobiliuose yra įmontuota hidraulinė sistema bei amortizatoriai, kurie leidžia jiems pašokti į orą daugiau nei pusę metro.

„Monster Truck Show“ renginio metu tarp šių automobilių verda arši kova. Sunkiasvoriai ratais traiško lengvuosius automobilius, šokinėja per juos. Ne retai pasitaiko, kad automobilis skriedamas ore apsiverčia, krinta ant šono ar ant stogo, jam nukrenta sunkieji ratai, iš variklio virsta dūmai, tačiau visos avarijos baigiasi laimingai.

Pasak organizatorių pranešimo, šie automobiliai yra maksimaliai apsaugoti nuo smūgių ir nelaimingų atsitikimų, o vairuotojai vilki ugniai atsparius drabužius. Šou rengėjai rūpinasi ir žiūrovų saugumu, jų saugumui įrengiamos specialios tvoros apsaugančios žiūrovus, tačiau visiškai neužstojančios vaizdo. Šis renginys – puiki pramoga visai šeimai.

Aštuntojo dešimtmečio pradžioje atsiradęs sportas sužavėjo žmones. Vyrai užuot ėję į sekmadienines pamaldas, traukdavo į „ringą“ stebėti automobilių kovų. Netrukus buvo įkurta „monstrų“ asociacija bei pradėti organizuoti turnyrai. Išaugęs susidomėjimas skatina pasirodymus rengti įvairiose šalyse, bet nemenka transportavimo kaina dažnai to daryti neleidžia.

Dėl retos galimybės išvysti „monstrus“ gyvai, jie yra labai laukiami visose šalyse, o bilietai į pasirodymus išgraibstomi per kelias dienas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.