aA
Per tarptautinę taikos palaikymo misiją Kosovo provincijoje girtavęs ir karius užgauliojęs Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės būrio vado pavaduotojas Laimutis Miliukas krašto apsaugos ministro įsakymu atleistas pagrįstai. Taip konstatavo Vilniaus apygardos administracinis teismas.
Laimutis Miliukas
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)
Nepalankų sprendimą L. Miliukas dar galės apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Kariškis iš tarnybos krašto apsaugos sistemoje buvo atleistas praėjusių metų spalį. Griežčiausia drausminė nuobauda buvo skirta dėl to, kad jis pažeidė statutą bei etikos reikalavimus.

Ministro įsakyme nurodyta, kad į taikos palaikymo misiją Kosove išvykęs būrio vado pavaduotojas vartojo alkoholinius gėrimus bei iškeikė karius, kai su jais praėjusių metų gegužės 13-ąją buvo išvykęs į naktinį patruliavimą.

L. Miliukas su ministro įsakymu nesutiko ir kreipėsi į teismą. Jis įsitikinęs, kad iš tarnybos buvo atleistas nepagrįstai ir neteisėtai. Tiesa, atliekant tarnybinį patikrinimą kariškis buvo parašęs nuoširdų prisipažinimą dėl alkoholio vartojimo.

„Šis prisipažinimas iš manęs buvo išgautas apgaulės būdu, nes man buvo pasakyta, kad jeigu prisipažinsiu ir prisiimsiu kaltę, tegausiu įspėjimą bei nebūsiu atleistas iš darbo", - teisme L. Miliukas yra aiškinęs, kad dėl šeimos bijojęs griežčiausios nuobaudos.

Į patruliavimą kaip stebėtojas vykęs L. Miliukas prisipažino išgėręs butelį alaus, kurį gavo iš ukrainiečio kario. Tiesa, jis tikino manęs, jog geriąs bealkoholinį alų.

Tarnybinio patikrinimo medžiagoje yra pateikti Kosove tarnavusių karių paaiškinimai, kuriuose jie tvirtina, kad nuo L. Miliuko sklido alkoholio kvapas. Be to, buvo gauta informacijos, kad kariškis prieš išvykdamas į patruliavimą gėrė alų su būrio vadu. Su alaus buteliu kariškis yra užfiksuotas vienoje nuotraukoje per patruliavimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.