aA
Prieš olimpinės ugnies estafetę San Franciske trys demonstrantai šiame Kalifornijos mieste surengė sensacingą akciją, taip pareikšdami savo protestą prieš smurtinius Kinijos veiksmus Tibete. Jie užsiropštė ant Auksinių vartų tilto (Golden Gate Bridge) ir išskleidė čia plakatą su užrašu "Laisvas Tibetas 08", praneša agentūra AFP.
Pekino olimpinių žaidynių deglas
Spaudos konferencijoje Honkonge pristatytas 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių deglas.
© Reuters/Scanpix
Po savo akcijos protestuotojai buvo suimti. Vienas jų sakė: "Mes norime atkreipti pasaulio dėmesį į teisių pažeidinėjimą Tibete ir parodyti, kaip Kinija deglu mėgina užmaskuoti kankinimus Tibete".

Tuo tarpu po audringų protestų Londone ir Paryžiuje San Francisko policija paskelbė apie beprecedentį saugumą estafetės dieną trečiadienį. Manoma, kad šimtai policininkų atitvers gatves, kuriomis bus nešamas deglas su olimpine ugnimi.

Paryžiuje pirmadienį Kinijos priešininkai privertė nutraukti deglo estafetę.

Kinija pasmerkė "paniekos vertus aktus" Londone ir Paryžiuje.

Olimpinė ugnis prieš dvi savaites buvo uždegta Graikijoje. Iki vasaros olimpiados, kuri rugpjūčio 8-ąją prasidės Pekine, ji apkeliaus penkis žemynus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.