aA
NATO ir Rusijos Tarybos posėdyje Bukarešte prezidentas Vladimiras Putinas pagrasino, jog jei Ukraina bus pakviesta į Aljansą, tai Maskva gali inicijuoti jos rytinių regionų ir Krymo atsiskyrimą, rašo pirmadienio numeryje dienraštis "Kommersant".
Krizė Ukrainoje - karikatūra
Krizė Ukrainoje - karikatūra
© DELFI
Pasak Maskvos laikraščio, kuris remiasi šaltiniu vienos iš NATO šalių delegacijoje, Kremliaus šeimininkas apie tai kalbėjo penktadienio posėdyje, kuris buvo uždaras žiniasklaidai.

Anot "Kommersant", "V. Putinas pareiškė, jog Maskva laiko NATO artėjimą prie Rusijos sienų realia grėsme valstybės interesams, ir žadėjo imtis adekvačių žygių".

"Prezidentas leido suprasti, jog jeigu NATO pasiūlys Gruzijai pasirašyti Narystės veiksmų planą, tai Rusija pripažins Abchaziją ir Pietų Osetiją, remdamasi Kosovo precedentu, ir tuo būdu sudarys buferinę zoną tarp NATO pajėgų ir savo sienų", - rašo dienraštis.

Pasak "Kommersant", V. Putinas apie Gruziją kalbėjo ramiai. Toną jis pakėlė tik prabilęs apie Ukrainą.

"Kreipdamasis į JAV prezidentą George'ą W. Bushą, V. Putinas pareiškė: "Juk tu, George'ai, supranti, kad Ukraina nėra valstybė. Kas yra Ukraina? Dalis jos teritorijos - tai Rytų Europa, o kitą didelę dalį jai padovanojome mes!" - teigia laikraštis.

Anot "Kommersant", V. Putinas nedviprasmiškai leido suprasti, jog jeigu Ukraina bus priimta į NATO, tai ji nustos egzistuoti kaip valstybė. "Iš esmės jis pagrasino, jog Rusija gali inicijuoti Krymo ir Rytų Ukrainos atsiskyrimo procesą", - pabrėžia laikraštis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.