aA
Atsistatydino pagrindinis Hillary Clinton rinkimų kampanijos strategas Markas Pennas. Pasak demokratų kandidatės į JAV prezidentus komandos, jis pasiprašė būti atleidžiamas. Detalės neskelbiamos.
Hillary Clinton
Hillary Clinton
© AFP/Scanpix
Žiniasklaida tuo tarpu teigia, kad M. Pennas traukiasi kilus nesutarimams dėl ekonominės sutarties su Kolumbija, už kurią jis agitavo, nepaisydamas H. Clinton pasipriešinimo.

H. Clinton nepritarimas naujoms ekonominėms sutartims su Lotynų Amerikos ir kitomis trečiojo pasaulio šalimis prieš balandžio 22-ąją vyksiančius pirminius rinkimus Pensilvanijoje yra svarbi tema. Minėtos sutartys gali sukelti konkurenciją nacionalinėje JAV rinkoje ir lemti JAV darbininkų atleidimus.

Įtampa tarp M. Penno ir kitų strategų H. Clinton komandoje tvyrojo jau kuris laikas.

H. Clinton ir jos komanda metų pradžioje manė greitai sutriuškinsianti juodaodį konkurentą Baracką Obamą. Tačiau šiuo metu jis lenkia H. Clinton kovoje dėl demokratų partijos kandidato į JAV prezidento postą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.