aA
Į juodųjų dėmių šalies keliuose žemėlapį įtrauktame kelio Vilnius-Prienai-Marijampolė ruože ties posūkiu į Birštono prieigose esančią bendrovę "Mineraliniai vandenys" vėl įvyko šiurpi tragedija.
kelias, važiuoti, kelionė, prietema, krovininiai automobiliai, vilkikai
© Corbis
Penktadienį paryčiais, apie 6 valandą, sunkiasvoris vilkikas DAF ten kliudė ta pačia Prienų kryptimi važiuojantį dviratį. Juo į Birštono turgų buvo išsirengusi vienkiemyje gyvenanti jauna šeima.

Palikę namie nė keturių mėnesių neturinčią dukrelę sugyventiniai vežė į turgų kiaušinius, sūrius, sviestą. Po susidūrimo su Lenkijos piliečio vairuojamu vilkiku viskas pabiro ant kelio.

20-metė mažylės motina žuvo iš karto. Tėvas labai sunkios būklės išvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikų reanimaciją. Vakar rytą medikai vis dar buvo linkę susilaikyti nuo bet kokių prognozių apie šio 23 metų paciento perspektyvas.

Birštono seniūno Jono Kederio duomenimis, tą rytą pora lydėjo į turgų jaunuolio motiną. Ši ėjo šiek tiek atsilikusi. Vakar moteris dar nebuvo apklausta policijos. Teigiama, kad pamačiusi, kas atsitiko, ji nualpo.

Kaip LŽ pasakojo Birštono policijos komisariato Viešosios tvarkos poskyrio viršininkas Vytas Lankevičius, krepšiais apkabinėtą moterišką dviratį vairavo 23 metų V.L. 20-metė B.K. sėdėjo ant bagažinės.

Jaunuolius lenkė keturių vilkikų, grįžtančių jau be krovinio iš Rusijos į Lenkiją, kolona. Dviratį kliudė pirmasis iš sunkiasvorių.

Vakar kalbėta, kad neva yra liudytojas, matęs, kaip lenkiamas dviratis staiga pradėjo mėtytis tarsi pagautas stipraus vėjo šuoro.

Panašiai, anot V.Lankevičiaus, pasakojo ir vilkiką vairavęs 26 metų lenkas - neva kelkraščiu lig tol važiavęs dviratininkas staiga pasuko į jo eismo juostą.

Vilkiko vairuotojas nesulaikytas. Paimta tik jo transporto priemonė.