aA
Atlikdami kratas Alytaus griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje (GRPDK), pareigūnai aptiko, kaip įtariama, narkotinių medžiagų - heroino ir amfetamino, pranešė Kalėjimų departamento atstovas spaudai.
Heroinas
Heroinas
Ketvirtadienį 5-ojo būrio miegamajame kabojusios striukės kišenėje kolonijos prižiūrėtojai rado tris sulankstytus cigarečių pakelio popierėlius, padengtus folija su rusvos spalvos milteliais. Lankstinukai buvo sukišti į degtukų dėžutę.

Milteliai, pasak kolonijos pareigūnų, - heroinas, svėrė apie du gramus. Kitoje striukės kišenėje aptikti medicininis švirkštas ir dvi adatos.

Kolonijos Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai atlieka tyrimą, stengdamiesi nustatyti, kam iš nuteistųjų priklauso striukė su joje rastais draudžiamais daiktais. Aptiktieji milteliai perduoti ekspertams.

Penktadienį, krėsdami 9-ojo būrio miegamąjį, kolonijos pareigūnai pastebėjo, kad nuteistasis S.Š. kažką slepia rankoje. Paprašius parodyti, vyriškis švystelėjo slepiamą daiktą. Nuteistojo akivaizdoje apžiūrėjus radinį paaiškėjo, kad tai du lankstinukai su baltais milteliais. Nepatvirtintais duomenimis, tai maždaug du gramai amfetamino.

Už plėšimą (BK 272 str. 2 d.) ir turto prievartavimą (BK 273 str. 2 d.) teistas ir nuo praėjusių metų rugsėjo Alytaus GRPDK bausmę atliekantis panevėžietis 34 metų S.Š. atkakliai neigia, kad rastieji milteliai, kuriuos prieš akimirką laikė rankoje, priklauso jam.

Kolonijos pareigūnai tiria įvykio aplinkybes.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.