aA
Aleksandras Lukašenka
Penktadienį susitikęs su Baltarusijos valstybinio ekonomikos universiteto studentais ir dėstytojais prezidentas pareiškė, kad visos buvusios SSRS respublikos, išskyrus Baltarusiją, "paklusniai priėmė TVF ir Soroso (Amerikos finansininkas ir filantropas George'as Sorosas) receptus", ir dėl to sumažėjo BVP, smuko gamyba ir ekonomika.

Pasak jo, Baltarusijos "ekonomikos pertvarkos modelis yra evoliucinis, numatantis ne laužyti, bet tobulinti ekonominius mechanizmus".

"Valstybė neketina dėl rinkos trauktis iš tų sričių, kurias ji veiksmingai valdo, bet ten, kur valstybė negali šito daryti, ateis energingi savininkai ir valdymo specialistai", - sakė prezidentas.

Jis nesutiko su kaltinimais, esą Baltarusijos vadovybė "užspaudė" verslininkus, "Niekas nieko neužspaudė, tiesiog visiems sudarytos lygios sąlygos, kad būtų garantuotas skaidrumas ir mokami mokesčiai", - pabrėžė A.Lukašenka.

Jis taip pat akcentavo, kad baltarusiškas ekonomikos raidos modelis neleido atsirasti šalyje "oligarchų kapitalui", patekti į valdžią kriminaliniams elementams, paplisti masiniam nedarbui ir skurdui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.