aA
Kaune dviem šūviais sužeistas vienas iš įtariamųjų vilkikų vagysčių byloje. Nukentėjusiojo gyvybei pavojaus nėra. Ryšių gatvėje netoli savo namų ketvirtadienį 23 val. į blauzdą ir sėdmenis peršautas policijai žinomas 26 metų Aurimas Petraitis, pranešė Kauno vyriausiasis policijos komisariatas.
Vilkikai
© ELTA
Nukentėjusysis buvo nuvežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas ir ten naktį operuotas. Penktadienį vyriškio būklė buvo normali.

A.Petraičiui Vilniaus apygardos prokuratūra nuo balandžio mėnesio taikė namų užkardymą dėl įtarimų susijus su vilkikų vagystėmis, todėl nuo 18 iki 8 val. vyras privalėjo būti namuose.

A.Petraitis policijai aiškino, kad ketvirtadienio vakarą iš namų išėjo norėdamas perstatyti savo automobilį į apšviestą parduotuvės aikštelę. Grįždamas už nugaros išgirdo kelis šūvius. Vyras pasakojo, kad bėgdamas nuo persekiotojo, persivertė kūliais, atsistojo ir įbėgo į daugiabučio, kuriame gyvena laiptinę. A.Petraitis teigia, kad pastebėjo nubėganti vieną vyrą, kurio nepažįsta ir jokių įsimintinų žymių jame neįsidėmėjo. Nors ir sužeistas, nukentėjusysis pats grįžo namo, o žmona iškvietė greitąją pagalbą.

Policija įvykio vietoje rado 7-ias nenustatyto ginklo 7,65 mm kalibro tūtelės.

Pasak pareigūnų, A.Petraitis jokių konkrečių versijų dėl apšaudymo nepateikia, sakydamas, kad galėjo įvykti dėl kokių nors senų ir smulkių konfliktų.

A.Petraitis neteistas, tačiau seniau jis buvo įtariamuoju bylose dėl vogtų automobilių išpirkos reikalavimų, bet dėl įrodymų trūkumo jam kaltinimai pateikti nebuvo. Šiuo metu jis įtariamas dėl vilkikų vagysčių.

Incidentą tiria Kauno vyriausiasis policijos komisariatas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.