aA
Iš ežero gelmių kalėdinius sveikinimus kolegoms siųs Vilniaus nardytojai. Gruodžio 21 dieną Trakuose esančio Galvės ežero dugne įrengtame medinių skulptūrų parke Vilniaus nardytojai planuoja pasveikinti savo kolegas šv.Kalėdų proga.
Naras
Kaip BNS sakė vienas iš šios akcijos iniciatorių Tomas Karpuška, nardytojai šventės proga ežero dugne planuoja išgerti dar ir taurę šampano.

"Iš Galvės ežero dugno pasiųsime sveikinimus ir visą tai nufilmuosime povandenine kamera, gal dar ir šampano išgersime", - pasakojo T.Karpuška.

Pasak jo, šioje sveikinimų ceremonijoje ežero dugne dalyvautų maždaug 6 žmonės, nes matomumas Lietuvos ežerų dugne yra labai blogas. Tačiau šių neįprastų linkėjimų dieną gali pakoreguoti oras.

"Jei ežeras gruodžio 21 dieną bus užšalęs, tai sveikinimų iš ežero dugno pasiųsti negalėsime", - teigė T.Karpuška.

Galvės ežero dugne jau ne kartą rengtos neįprastos akcijos. Šių metų pradžioje užšalusio Galvės ežero dugnu bei ežerą dengiančiu ledu žemyn galva važinėjo Lietuvos nardytojas Jurijus Zavadskis ir dar penki narai, kurie nenaudojo jokios specialios įrangos ir nevilkėjo tradicinių naro kostiumų bei akvalangų.

Be to, 2002 metus J.Zavadskio vadovaujama nardytojų grupė su akvalangais sutiko Trakų Galvės ežero dugne. Šią akciją filmavo užsienio TV kompanijos, filmuota medžiaga buvo rodoma per CNN, "Euronews" ir kitus televizijos kanalus.

Pernai rugpjūčio 25 dieną Galvės ežero dugne įrengtame medinių skulptūrų parke 8 metrų po vandeniu gylyje aukso žiedus sumainė Aušra ir Tauras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.