aA
Kurį laiką kompiuterių vartotojai buvo pamiršę apie virusų grėsmę ir galimą epidemiją, tačiau internete pasirodė naujas pavojingas virusas. Kompanija „Trend Micro“ pranešė, jog „Winevar“ kirminas kelia pavojų kompiuteriams su operacijų sistema „Windows“ ir gali ištrinti iš diskinio kaupiklio įvairias bylas.
Virus
Virusas plitimui naudoja savo SMTP protokolą ir išsiuntinėja savo kopijas elektroniniu paštu visiems adresatams, rastiems infekuotame kompiuteryje.

Kenkėjiška programa išnaudoja „Windows“ saugumo skylę, kai prisegta prie laiško byla paleidžiama automatiškai be papildomo paspaudimo. „Winevar“ taip pat gali užblokuoti kompiuterio antivirusines programas.

Pasak „Trend Micro“ specialistų, elektroniniu paštu gautame laiške su virusu, kurio antraštėje yra įrašas „N 4“, prisegtos dvi bylos – viena *.GIF, o kita *.TXT formate.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.