aA
Namo sugrįžo taksi vairuotojas, ant savo juodo taksi galinės sėdynės iš Pekino per 161 tūkst. kilometrų vežęs du keleivius. 46 metų Tony Arnoldas už vairo praleido trylika savaičių ir kirto du žemynus, be to, pakeliui keleivius kinus mokė anglų kalbos.

Taksi vairuotojas
Taksi vairuotojas
Trijulės kelionė taksi automobiliu buvo filmuojama. Iš šios vaizdo medžiagos vėliau bus susuktas serialas, kurį rodys Kinijos televizija. Šis projektas - tai dalis Kinijos vyriausybės parengtos programos, kuria siekiama žmones padrąsinti šnekėti angliškai.

Taksi keleiviais tapo Scarlet, kurios kiniškas vardas skamba Yuchan Wang (Jučan Vang), ir Chun Chunas (Ćun Ćunas), kiniškai vadinamas Liang Yuchunu (Liang Jučunu).

Dviejų vaikų tėvas, gyvenantis Londono Barneto rajone, ir jo keleiviai per dieną automobiliu važiuodavo po aštuonias valandas ir apsilankė vienuolikoje šalių: Kinijoje, Rusijoje, Suomijoje, Švedijoje, Danijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Belgijoje, Liuksemburge, Prancūzijoje ir galiausiai grįžo į Jungtinę Karalystę.

Per visą kelionę sukosi ir taksometras, kurio rodoma suma siekia per 135 tūkst. litų. Ją sumokės televizijos kompanija "Pearson Broadband TV", kuri iš kelionės medžiagos susuks televizijos programą.

"Kelionė buvo nuostabi, kur tik nuvažiuodavome, žmonės išsižiodavo ir imdavo galvoti: "O ką gi čia veikia juodas Londono taksi?". Jie buvo apstulbę ir manė, kad tai ateivių erdvėlaivis", - sakė Tony.

"Scarlet ir Chun Chunui daviau vos kelis šnekamosios anglų kalbos patarimus ir pamokiau kelių posakių. Juos mokiau tik tokių frazių, kaip "tai ne mano arkliukas", "tai nuvarys mane į kapus" ir "aš su tavim kiaulių kartu neganiau".

"Žinoma, tai ne pati rafinuočiausia anglų kalba, bet veikiau londoniečių prastakalbė. Mes kalbėjomės apie skirtingas šalis, besikeičiančius peizažus ir visa, kas papuola".

26-erių metų studentė iš Pekino Scarlet tvirtino: "Tonio dėka iš tiesų pradėjau geriau kalbėti angliškai, jis išmokė mane tokių frazių, kaip "atrodai verta milijono dolerių" ir "mašina dirba kaip bitutė".

Taip pat iš Pekino kilęs 27-erių Chun Chunas pridūrė: "Tonis pasakė ir kai kurių keistų dalykų, pavyzdžiui, "mano uošvė panaši į aną avį".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.