aA
Pietų Kenijoje ketvirtadienį sudužus iš Mombasos skridusiam nedideliam lėktuvui žuvo mažiausiai vienas žmogus ir dar septyni buvo sužeisti, pranešė gelbėjimo tarnybų darbuotojai. Tą pačią dieną Kenijoje buvo įvykdyti du prieš izraeliečius nukreipti išpuoliai.
Lėktuvas
Lėktuvas
Keli lėktuvo keleiviai liko įkalinti sudužusiame lėktuve Masai Mara vietovėje, kuri yra turistų pamėgta dėl joje išlikusios laukinės gamtos. Į nelaimės vietą išsiųsti du lėktuvai gabenantys medikus ir žmonių išvadavimui būtinus įrankius.

Pasak greitosios pagalbos tarnybos AMREF gydytojos Bettinos Vaderos (Betinos Vederos), žuvusysis yra Kenijos pilietis antrasis lėktuvo pilotas. Iki šiol medicinos darbuotojai matė tik aštuonis lėktuvo keleivius, iš kurių du buvo iš Kenijos, o kiti šeši "Vokietijos, Prancūzijos ir galbūt britų turistai". Trijų sužeistųjų būklė kritiška.

Ši nelaimė įvyko praėjus kelioms valandoms po to, kai Mombasoje savižudžio sprogdintojo vairuojamam sprogmenų prikrautam automobiliui įsirėžus į izraeliečiams priklausantį viešbutį žuvo mažiausiai 14 žmonių, o iš to paties miesto išskritęs Izraelio lėktuvas vos nebuvo numuštas raketos.

Pasak B.Vaderos, įvykį tiriantys pareigūnai ieško galimo ryšio tarp šios lėktuvo katastrofos ir nepavykusio bandymo numušti kitą lėktuvą raketa.

Tačiau vėliau policija atmetė bet kokią tokio ryšio galimybę ir pareiškė, kad lėktuvas nukrito sugedus jo motorui.

"Norėtume pranešti, kad nelaimė Maroje yra nesusijusi su ankstesniu incidentu Mombasoje", - sakoma policijos pareiškime.

"Niekas negali atmesti tokio ryšio galimybės, nes šis lėktuvas taip pat pakilo iš Mombasos, - sakė B.Vadera. -Nors į tai nepanašu, tačiau šiuo metu dar anksti tai visiškai atmesti".

Pasak B.Vaderos, keli lėktuvo keleiviai liko įkalinti sudužusiame lėktuve Masai Mara vietovėje, kuri yra turistų pamėgta dėl joje išlikusios laukinės gamtos. Į nelaimės vietą, už trijų kilometrų nuo Maros bebaimių turistų stovyklos, išsiųsti du lėktuvai gabenantys medikus ir žmonių išvadavimui būtinus įrankius.

Sudužęs lėktuvas buvo skirtas 20-čiai keleivių, tačiau kol kas nežinoma, kiek žmonių buvo jame, sakė B.Vadera.

Kol kas lėktuvo maršrutas nežinomas, tačiau kaip tik šioje vietovėje įrengta daug vietų nedidelių į prabangias poilsiavietes turistus gabenančių lėktuvų nusileidimui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.