aA
Klausimas

Sveiki,

Mano vyras, praėjus pusvalandžiui po užmigimo, dažnai pašoka iš lovos, susiimdamas už širdies (širdis tuo metu plaka labai dažnu ritmu), sako, kad tirpsta rankos. Kartą teko kviesti greitąją pagalbą dėl prasidėjusių traukulių ir šalto prakaito išpylimo, gydytoja jam davė valokardino ir pasakė, kad gal būt jam atsiradusi mirties baimė, jis tai patvirtino (jam 48 metai).

Poliklinikoje atlikta kardiograma nieko nerodė. Vėliau daryta echoskopija parodė, kad praleidžia vienas širdies vožtuvas ( vaikystėje sirgo reumatu). Be to, turi padidėjusį kraujospūdį ir labai dažnai skauda galvą.

Gal galite patarti kur kreiptis, kad išsamiau ištirtų širdies plotą ir kokius vaistus vartoti, kad liautųsi naktiniai šokinėjimai.

Ačiū

Atsakymas

Jūsų vyrui reiktų pasitikrinti pas kardiologą. Naktį gali atsirasti širdies ritmo sutrikimai, kraujospūdžio svyravimai. Reikia atlikti ne tik echoskopiją, bet ir veloergometriją kitus tyrimus.

Galite kreiptis ir į mus tel. Kaune 392777.

Virgilijus Grinius

Smulkesnė informacija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.