aA
Klausimas

Norėčiau paklausti, ar neigiama moters kraujo grupė gali turėti įtakos pastojimui, iš pirmos santuokos turiu sūnų 8 metų, vyro kr.grupė buvo +1, o mano -2, dabartinio vyro kr.grupė +3. Po gimdymo yra likus žaizdelė, gal tai turi įtakos, kad negaliu pastoti. Dar norėčiau paklausti, ar negresia apsigimimai ir kaip jų išvengti, nes esu girdėjus, kad kai moters kr.grupė neigiama, tai antras nėštumas gali būti komplikuotas.

Lina

Atsakymas

Kraujo grupė, Rh faktorius, gimdos kaklelio žaizdelė pastojimui įtakos neturi. Rh faktorius gali turėti įtakos vaisiaus išnešiojimui. Moterys, kurios neturi RH faktoriaus t.y .Rh (-) būtinai pirmą nėštumą turi išnešioti. Primenu, kad nesensibilizuotoms nėščiosioms, neturinčioms Rh imunoprofilaktika būtina 28 nėštumo savaitę ir po gimdymo (24 -72 val laikotarpyje ), jei naujagimio kraujyje yra Rh faktorius. Be to, serologinio konflikto profilaktika atliekama po opecinių procedūrų nėštumo metu dėl savaiminio persileidimo, nesivystančio nėštumo, nėštumo nutraukimo,amniocentezės.

Serologinis motinos ir vaisiaus konfliktas pasireiškia ir dažnesniu priešlaikiniu nutrūkimu, nėščiųjų hipertenzija.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.