aA
Turkijos valdančiosios partijos vadovas Recepas Tayyipas Erdoganas trečiadienį pareiškė, kad šalies vyriausybė planuoja pakoreguoti šalies konstituciją ir priimti seriją įstatymų, kurie turėtų išjudinti įstrigusią Ankaros kampaniją įstoti į Europos Sąjungą (ES).
"Konstitucija bus peržiūrėta, siekiant patenkinti (Europos Sąjungai pirmininkaujančios) Kopenhagos kriterijus, o tai turės ypač didelę įtaką rinkimų įstatymui ir politinių partijų įstatymui", - sakė R.T.Erdoganas.

"Mes ketiname įtvirtinti saviraiškos ir NVO (nevyriausybinių organizacijų) laisvę, taip pat bus peržiūrėti rinkimų įstatymai", - sakė turkų politikas per spaudos konferenciją, kuri buvo surengta jo vizito Paryžiuje metu.

Turkija "teiks prioritetą tarptautinių konvencijų ratifikavimui", - sakė R.T.Erdoganas.

Jis pridūrė, kad Turkijoje bus įsteigta parlamento komisija, kuri stengsis įgyvendinti šios šalies siekį tapti ES nare.

R.T.Erdogano vizitas į Paryžių yra paskutinis sustojimas per šią jo kelionę į Europą, kurios metu jis siekė įtikinti ES lyderius paremti Turkijos kandidatūrą į ES nares.

Ankara siekia, kad kitą mėnesį Kopenhagoje įvyksiančio ES viršūnių susitikimo metu būtų paskirta aiški Turkijos narystės derybų pradžios data.

Šio viršūnių susitikimo metu ES turėtų oficialiai pakviesti 10 naujų šalių tapti jos narėmis, tačiau Turkijos tarp šių kandidačių nėra.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.