aA
Anoniminis pranešimas apie neva padėtą sprogmenį Kaune įsikūrusiame Lietuvos žemės ūkio universitete (LŽŪU) buvo melagingas - išminuotojai jokio sprogstamo užtaiso nerado.
Bomb
Trečiadienio vidurdienį į LŽŪU Vandens ūkio ir žemėtvarkos fakulteto administraciją paskambinęs anonimas pasakė, kad III universiteto rūmuose padėtas sprogmuo, pranešė Kauno rajono policijos komisariatas.

Į įvykio vietą nuvyko "Aro" išminuotojai, priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, greitosios medicinos pagalbos brigada. Iš pastato buvo evakuoti universiteto darbuotojai, paskaitose buvę studentai ir dėstytojai.

Po maždaug dvi valandas trukusių paieškų pareigūnai nieko panašaus į sprogstamą užtaisą nerado.

Tyrimą atlieka Kauno rajono policijos komisariatas.

Tai jau trečias klaidingas pranešimas apie padėtą sprogmenį Kaune lapkričio mėnesį. Tokių grasinimų sulaukė pramogų centras "Los Patrankos" bei Kauno statybininkų rengimo centro bendrabučio gyventojai.

Už melagingą pranešimą apie grėsmę visuomenei baudžiama iki 2 metų laisvės atėmimu ir pinigine bauda arba tik pinigine bauda.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.