aA
Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius kreipėsi į apskričių viršininkų administracijų, savivaldybių administracijų švietimo padalinių vadovus, mokyklų direktorius prašydamas pamokų metų mokyklose neorganizuoti rinkiminių renginių, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.
Algirdas Monkevičius
Algirdas Monkevičius
© DELFI
Artėjant Lietuvos Respublikos Prezidento ir savivaldybių tarybų rinkimams, įvairių partijų atstovai prašo mokyklų vadovų išnuomoti mokyklos patalpas kandidatams į Prezidento postą ir savivaldybių tarybas ir organizuoti susitikimus su moksleiviais, pedagogais ir visuomene. Yra atvejų, kai dėl susitikimų su kandidatais mokyklose trumpinamos pamokos arba jie organizuojami pamokų metu.

A. Monkevičius atkreipė dėmesį į tai, kad mokykla yra švietimo įstaiga, vykdanti ir organizuojanti švietimo procesą, o jos funkcija - formuoti ir įgyvendinti moksleivių ugdymo turinį. Ministras paprašė mokyklų vadovų laikytis ugdymo planuose nustatytų reikalavimų dėl savaitinių pamokų skaičiaus ir trukmės, o kandidatų susitikimams su rinkėjais suteikti mokyklų patalpas ne pamokų ir užsiėmimų metu, sakoma pranešime spaudai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.