aA
Šiandien sukanka mėnuo, kai be pėdsakų Juknaičiuose (Šilutės r.) dingo 6 metų ir 10 mėnesių Juozas Kumpis. Šilutės rajono policijos kriminalinės policijos komisaras Izidorius Skurdelis vakar „Lietuvos rytui" teigė neturįs jokių žinių, kur vaikas gali būti.
Padėti policijos pareigūnams nutarė turizmo ir sveikatingumo bendrovė „Juknaičiai". Ji įsteigė 1000 litų premiją už informaciją, kuri padėtų surasti berniuką.

„Juknaičiai" vaiko dingimo išvakarėse, spalio 26-ąją, turėjo daug svečių. Viešbučio kieme stovėjo daug mašinų iš visos Lietuvos. Tą šeštadienį rekonstruotame žiemos sode „Juknaičiai" po remonto atidarė restoraną. Šventė truko per naktį.

Praėjus porai savaičių nuo vaiko dingimo, kai kas įtarimų šešėlį metė ant „Juknaičių" svečių. Bendrovės direktorius Šarūnas Laužikas tuo labai pasipiktino - į atidarymą jis buvo pakvietęs solidžius žmones: vietos politikus ir verslo partnerius. J.Kumpis pradingo sekmadienį tarp 14-17 valandos, kai svečiai buvo išvykę.

Visos versijos atmestos

Kriminalistai per mėnesį patikrino visas iškeltas versijas, bet jos nepasitvirtino. Naujausia versija - vaikas buvo išgabentas į Kaliningrado sritį. Čia sovietmečiu gyveno ir dirbo vaiko motina Elena Kumpytė bei jos sesuo Aldona su tėvais. Šeima į Lietuvą sugrįžo Nepriklausomybės metais.

Patikrinus asmenį, kuris spalio 27-ąją valstybės sieną kirto su panašaus amžiaus vaiku, įtarimai nepasitvirtino. Žmogus važiavo su savo vaiku.

Prieš porą savaičių Kinologų centro pareigūnai su šunimis, galinčiais aptikti palaikus pagal irstančio lavono kvapą, patikrino vaiko namų aplinką bei galimas slaptavietes. Bet nieko nerasta.

Pirmąją savaitę po vaiko dingimo du kartus Juknaičius ir jų apylinkes išvaikščiojo apie šimtą iš Tauragės atvykusių karių. Radusiajam buvo pažadėtos atostogos, bet niekas jų nepelnė.

Buvo sulaikyta giminaitė

Lapkričio 11-12 dienomis į areštinę buvo uždaryta vaiko pagrobimu įtarta jo 21 metų pusseserė Renata Puišytė-Meižienė. Kriminalistai taip tikrino vietos gyventojų pranešimą, neva moteris turi skolų ir galėjo vaiką parduoti į Vokietiją. Šioje šalyje ji prieš kurį laiką uždarbiavo. Moteris neigė bet kokius įtarimus ir buvo paleista.

"Lietuvos rytas"