aA
Antradienį Vyriausybės nariai suko galvas, iš kur reikės gauti pinigų, kad dirbantiems pensininkams būtų mokama visa pensija. Tai daryti įpareigojo pirmadienį priimtas Konstitucinio Teismo sprendimas, kad įstatymas, ribojantis teisę dirbantiems asmenims gauti visą senatvės pensiją, prieštarauja Konstitucijai.
Pinigai
„Konstitucinio Teismo sprendimas man iš tikrųjų buvo staigmena ir netikėtumas", - vakar pareiškė Vyriausybės vadovas Algirdas Brazauskas. Jis patikino, kad bus persvarstytas kitų metų „Sodros" biudžetas bei bandoma surasti 70 mln. litų pensijoms.

„Esu beveik įsitikinęs, kad būsime pajėgūs įgyvendinti Konstitucinio Teismo sprendimą, nors tai - tikrai labai didelis uždavinys", - teigė premjeras.

Paklausta, ar šis Konstitucinio Teismo sprendimas nesukėlė šoko, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė negalėjo nuslėpti savo emocijų: „O kaip jums atrodo? Bet ką padarysi - toks gyvenimas. Ne pirmus metus esu ministrė, visokių šokų jau yra buvę".

Tačiau V.Blinkevičiūtė įsitikinusi, kad teismo sprendimas bus vykdomas ir bus surasta lėšų dirbantiems pensininkams mokėti visą pensiją.

"Lietuvos rytas"