aA
Prezidentūra neįtikino užsienio reikalų ministro paskirti pareigūną, atsakingą už Lietuvos pasirengimą integracijai į NATO ir nutarė atidėti šią iniciatyvą iki bus suformuota nauja Vyriausybė.
"Deja, susiklostė tokia situacija, kai matyt teks kai kurių ambasadorių ir "misterio NATO" skyrimą spręsti jau su nauja Vyriausybe", po prezidento Valdo Adamkaus susitikimo su UR ministru Algirdu Saudargu sakė šalies vadovo atstovė spaudai Violeta Gaižauskaitė.

Naujas ministrų kabinetas bus suformuotas po Seimo rinkimų, kurie įvyks šį rudenį.

Prieš kelis mėnesius Prezidentūra pasiūlė paskirti pareigūną, koordinuosiantį Lietuvos pasiruošimą stojimui į aljansą, tačiau UR ministras to nepadarė.

A. Saudargas yra sakęs, kad integraciją į NATO kuruoja UR viceministrai bei kiti ministerijos pareigūnai.

Pats A. Saudargas po susitikimo su V. Adamkumi teigė žurnalistams, kad praėjusią savaitę Vilniuje vykusi konferencija "NATO vaidmuo besikeičiančioje Europos saugumo aplinkoje" parodė, jog URM gerai koordinuoja darbą, integruojantis Lietuvai į NATO.

"Ar reikia specialių paskyrimų iki rinkimų?", kalbėjo ministras.

Lietuva tikisi pakvietimo į NATO per Aljanso viršūnių susitikimą 2002 metais.

Pasak V. Gaižauskaitės, sutarta artimiausiu metu pradėti ambasadorių Danijoje ir Italijoje keitimo procedūras.

A. Saudargo teigimu, taip pat gali būti svarstoma galimybė skirti ambasadorius į atstovybes, kurioms dabar vadovauja laikinieji reikalų patikėtiniai. Tai - ambasados Belgijoje ir Japonijoje bei misija prie Jungtinių tautų Ženevoje.

Ministras atsisakė įvardinti galimų naujų ambasadorių pavardes.

Susitikime V. Adamkus ir ministras taip pat aptarė Vilniaus konferencijos rezultatus, Lietuvos derybas su Europos Sąjunga, Europos Tarybos poziciją dėl įvykių Rusijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.