aA
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) per savo posėdį antradienio vakarą nusprendė leisti Lietuvos laisvės sąjungos lyderio Vytauto Šustausko žmonai Nijolei kandidatuoti į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą.
Nijolė Šustauskienė
Nijolė Šustauskienė
© "Lietuvos žinios"
Balsuojant, ar patenkinti V.Šustausko skundą dėl Vilniaus rinkimų apygardos komisijos sprendimo neregistruoti jo žmonos, penki komisijos nariai buvo už, o penki - prieš.

Sprendimą nulėmė VRK pirmininko Zenono Vaigausko, kurį V.Šustauskas savo skunde apkaltino "sąmokslu prieš Lietuvos laisvės lygą", balsas.

Vilniaus rinkimų apygardos komisija anksčiau atsisakė registruoti N.Šustauskienę, nes ši neįrodė, jog yra nuolatinė sostinės gyventoja.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas reikalauja, jog kandidatai būtų nuolatiniai tos savivaldybės, į kurios tarybą balotiruojasi, gyventojais. V.Šustauskienė pirmadienį prisiregistravo Vilniaus mieste. LLS lyderio žmona jautriai sureagavo į komisijos nario klausimą, kokiame bute ji prisiregistravo.

"Tai normalus butas - ne landynė. Kodėl jūs nesidomite su kuo miega (kandidatas į prezidentus Lietuvos centro sąjungos lyderis - BNS) Kęstutis Glaveckas - ar su savo žmona Rūta Rutkelyte, ar su uošviene, pas kurią prisiregistravo Kaune", - sakė N.Šustauskienė.

"Aš įvykdžiau visus jūsų reikalavimus - kaip Eglė žalčių karalienė. Ko jūs dar norite iš manęs", - piktinosi ji. VRK iš pradžių atmetė V.Šustausko skundą motyvuodama tuo, jog nepakanka įrodymų, jog N.Šustauskienė gyvena Vilniuje.

Tuomet V.Šustauskas teigė, jog žmona gyvena Seimo viešbutyje. Komisijos nariams LLS lyderis taip pat teigė, jog žmonai nupirko butą. "Koks skirtumas, ką pasakė V.Šustauskas. Tai nėra dokumentas", - paklausta, ar vyras jai nupirko butą, sakė N.Šustauskienė.

Iš viso Vilniaus miesto apygardos komisija atsisakė užregistruoti kandidatais į sostinės savivaldybę per 30 asmenų, daugiausia dėl to, jog jie neatitiko gyvenamosios vietos reikalavimo.

N.Šustauskienė rinkimuose į Vilniaus savivaldybės tarybą dalyvaus Lietuvos laisvės sąjungos kandidatų sąraše. Sprendimą neregistruoti kandidate ji taip pat yra apskundusi teismui. Šį skundą ketinama svarstyti trečiadienį.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks gruodžio 22 dieną. Tą pačią dieną vyks ir prezidento rinkimai, kuriuose dalyvaus ir V.Šustauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.