aA
Pietų Afrikos policininkų darbas ir gyvenimas yra tokie pavojingi, kad net jų šunims reikia ypatingos apsaugos - antradienį šešiems policijos nuovados nariams - šunims, buvo parūpintos neperšaunamos liemenės.
Dogs
Šiaurės Rytų Rando policijos būryje šunys nešios maždaug 2 kilogramus sveriančias liemenes, kurių neperdursi peiliu ar neperšausi mažo kalibro šaunamuoju ginklu.

Kvazulu Natalio provincijos policija šunims skirtų liemenių įsigijo po nelaimės - kai gaudant vagis buvo nudurti du šunys.

"Manome, kad šunys atlieka pavojingą darbą. Jie visada būna pirmosiose linijose", - aiškino policijos kapitonas Kobusas Noetas (Cobus Noeth). "Daug metų mes naudojamės tokia privilegija, kaip neperšaunamos liemenės, dabar ir mūsų šunys bus saugesni", -sakė jis.

Beje, policininkų šunims po 2500 randų (924 litus) kainavusias liemenes dovanojo moksleiviai skautai ir vietiniai verslininkai.

Dėl didelio nusikalstamumo Pietų Afrikoje policininkų gyvenimas tikrai pavojingas. Per metus nuo 2001 metų rugsėjo žuvo 160 pareigūnų, daugiau kaip 800 policininkų buvo užpulti tarnybos metu. Iš daugiau kaip 1000 policijos šunų 2001 metais buvo sužeistas 21 šuo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.