aA
Klausimas

Gerb. Irena, Perskaičiau anksčiau Jūsų duotus patarimus dėl pilvo raumenų stiprinimo. Jūs siūlėte pratimą "Dviratis". Tačiau jį darant pastebėjau, kad daugiausiai dirba viršutiniai pilvo raumenys. O kaip sustiprinti apatinius pilvo raumenis? Norėčiau sužinoti efektyvių pratimų, kuriuos galima daryti saugant nugarą (turėjau liumbaginį stuburo raiščių uždegimą, po kurio nuo bet kokio krūvio skauda nugarą iki šiol).

Iš anksto dėkoju.

Atsakymas

Atliekant "dviratį" dirba visi pilvo preso raumenys, tačiau turbūt jūs, saugodama nugarą, labiau pajungiate darbui viršutinius. Bet, žinoma, yra pratimu tik apatiniam pilvo presui, bet juos darant tikrai jausite nugara. Ir to visiškai nereikia bijoti, nes visi raumenys, neišskiriant ir nugaros, po fizinio krūvio pavargsta ir ima šiek tiek skaudėti. Juk turbūt visai nesibaiminate, jei po treniruotės skauda kojų raumenis, na, o jei nugaros - tai jau baisu? Tai normalu. Visų pirma turite išmokti atskirti raumenų skausmą ir skausmą, kai jau tikrai kažkas negerai.

Taigi pratimas apatiniams pilvo raumenims: atsigulkite ant nugaros. Rankas paguldykite šalia delnais žemyn, kojas iškelkite stačiu kampu į viršų. Pasistenkite kelti dubenį į viršų pilvo raumenų dėka tiek kartų, kiek pajėgsite, tik nesiūbuokite kojomis. Atlikite 3-4 serijas kasdien.

Sėkmės.
Irena

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.